Posted on Leave a comment
PT話題

【燈光互動裝置SUPER POOL】

想一家人親親藝術?SUPER POOL絕對係你嘅親子好去處。香港藝術節45週年與香港賽馬會慈善信託基金合辦,由2月17日開始陸續在香港4個不同地方舉行大型慶祝項目SUPER POOL,在SUPER POOL中會有一個個圓形的LED節能燈,能跟著遊人的動作,而變化出不同的燈光效果,遊人可在互動裝置追逐、拍照,此活動由互動媒體藝術家Jen Lewin 創作。

{adv here}

小朋友除咗可以喺SUPER POOL上面任跑任跳放電,一家人仲可以一齊發揮創意,用大小腳板創造七彩漣漪。12歲以下小朋友更可獲贈氣球一個啊!活動為免費入場,首輪為登記遮打花園、荃灣公園 (現已額滿),而海事博物館則在2月1日上午10時接受預約登記,尖沙咀文化中心廣場將在2月下旬預約登記。

{adv here}

更多資料:https://www.facebook.com/superpoolhkaf/?fref=ts

標籤:
發佈回覆

你的電郵地址並不會被公開。 必要欄位標記為 *